2019. jún 17.

Végre itt vagy: 15. Magyar Táncfesztivál! Már nagyon vártunk…

írta: Ittvagyoka
Végre itt vagy: 15. Magyar Táncfesztivál!  Már nagyon vártunk…

#MTF15

Mától kezdve egy héten keresztül, már 15. alkalommal lesz Győr a hazai és nemzetközi táncélet középpontja: ahol a táncosok és a nézők szíve egyszerre dobban… A fennállásának 40. évfordulóját ünneplő társulat idén is az évad legszínvonalasabb táncos előadásait hívta meg, így a táncélet legátfogóbb éves táncművészeti seregszemléjét tartják mától Győrben.  

15_mtf_logo.jpg

Lesz itt minden: klasszikus balett, kortárs balett, néptánc, spicc cipő, tütü, cirkusz, koncert, kiállítás, szabadegyetem és még táncház is, én pedig mindent megnézek és megírom, szóval (a családnak is szóltam) mától egy héten keresztül: ittvagyokamagyartancfesztivalon.blog.hu 

a4_tablazat.jpg

A nagyszínpadi produkciók továbbra is a felújítás előtt álló Győri Nemzeti Színházban lesznek, a következő évadban is itt játszanak még, az épület körül zajló régészeti feltáró munkálatok azonban már elkezdődtek, így a fesztivál hagyományos szabadtéri, rendezvényeit a Széchenyi téren tartják meg.

A szervezőknek a kedvezőtlen helyzet ellenére sikerült némi fesztiválhangulatot csempészni az ásatások közé, vörös szőnyeggel és hárfa muzsikával várják a táncművészet barátait. A fesztivál hangulat adott!

NÉZZÜK, MIRE SZÁMÍTHATUNK HÉTFŐN!

CSILLÁRSZINT

Az ünnepélyes gála előtt két kiállítást is megnyitnak, látványosnak ígérkezik Lakatos János Mozgó célpont, valamint a 70 éves Magyar Táncművészek Szövetségének rendkívüli fotókiállítása is.

vnn.jpg

NAGYSZÍNPAD

Az első estén a házigazda Győri Balett - a fesztivál hagyományainak megfelelően- győri premiert tart, PASSAGE- Beethoven VII. szimfóniája címmel.

_dsc4878.jpg

A darab presztízsét adja, hogy Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas koreográfus alkotása a Millenárisra költözött Nemzeti Táncszínház első premierje volt. A mű Beethoven VII. szimfóniájára készült, az előadásban ezúttal a Győri Filharmonikus Zenekar működik közre, Berkes Kálmán vezényletével.

A Magyar Nemzeti Balett a kortárs klasszikus repertoár technikailag talán egyik legnehezebb darabjával lép fel a nyitógálán a Győri Balettel egy estben. William Forsythe a Frankfurti Balettnek készített 1996-os műve, A tökéletesség szédítő ereje tavaly került a társulat repertoárjára, és virtuóz felkészültséget, valamint szédítő tempót kíván az előadóktól.

a47a9027_a_tokeletesseg_szedito_ereje_kosyreva_diana_f_nagy_attila.jpg

KISFALUDY TEREM

Késő este, 21.30-tól a Háromszék Táncegyüttes Vágják az erdei utat… című produkciója várja a néptánc kedvelőit!

vagjakazerdeiutat_fotoadamgyula_11_large_1.jpg

Én holnap megírom, amit láttam, olvassátok, de azt javaslom, nézzétek a saját szemetekkel is a 15. Magyar Táncfesztivál programjait!

 

Szólj hozzá

fesztivál győr balett jubileum táncfesztivál győribalett velekeilászló magyarnemzetibalett magyartáncművészekszövetsége lakatosjános