2019. jún 18.

Elstartolt az V. Gyermek Táncfesztivál

írta: Ittvagyoka
Elstartolt az V. Gyermek Táncfesztivál

#5GYTF

A Góbi Rita Társulat és a Griff Bábszínház koprodukciójában készült Ül, áll, fekszik című kis korosztálynak szánt előadással indult a már ötödik alkalommal megrendezett kifejezetten gyermek közönségnek szánt programsorozat.

A helyszín ezúttal változott: idén a legkisebbeknek szánt előadásoknak a Győri Balett nemrégiben átadott új Stúdiója, a nagyobbacskák programjainak pedig a Kisfaludy terem ad otthont. Az új Stúdióban már az előadás megkezdése előtt jó hangulat uralkodott, színes dekorációk és babzsákok várták a kis közönséget. A konferanszié röviden ismertette a fesztivál programját és egy feladattal is megbízta a jelenlévő gyerkőcöket:  arany vagy fekete babbal kell szavazniuk majd az előadás után, így a legtöbb arany voksot kapó együttes viheti haza az Aranybab-díjat. A döntés felelősséggel jár, a lurkók komolyan is vették a kérést és a babzsákokban kényelmesen elhelyezkedve figyelmesen nézték a produkciót.

szb_9829.jpg

Góbi Rita koreográfus darabját Fekete  Ágnes bábművész előadásában láthattuk: a mozdulatokra és gesztusokra épülő játékos előadásban a gyerekek a környezet felfedezését egy kutya szemszögéből ismerhették meg.

szb_9931.jpg

Az előadás végén a 'kutya' játékra hívta a kis nézőket, majd a gyerekek nagy izgalommal fejezték ki véleményüket a látott alkotással kapcsolatban.

Szólj hozzá

fesztivál tánc győr griff magyartáncfesztivál góbirita gyermektáncfesztivál