2019. jún 21.

A boldogsághoz nem kell más, csak: ész, szív és bátorság!

írta: Ittvagyoka
A boldogsághoz nem kell más, csak: ész, szív és bátorság!

#5GYTF

Az V. Gyermek Táncfesztivál utolsó előadásaként láthatta a nagyérdemű gyermekközönség Velekei László kis korosztály számára készített koreográfiáját, amelyet a Győri Balett művészei adtak elő.

Mindig különleges, ha gyerekek szerepelnek a színpadon, a tegnapelőtti, VANmese című előadásban két felnőtt színész szólalt meg gyermeki nézőpontból, azonban a hét folyamán látott előadások közül a Forgószél, avagy a képzelet csodája volt az egyetlen, amelyben gyerkőcök is szerepeltek, 7-8 kislány és egy kisfiú, akik a  kalandos utazás epizódjaiban egyszer mumpicként, egyszer pipacsként, egyszer kis hollóként jelentek meg a színpadon... Óriási vállalás egy koreográfiában ennyi gyermeket szerepeltetni, de megéri, hiszen a győri táncművészetis kisdiákok bravúrosan és magabiztosan hozták a szerepüket, külön emelve szereplésükkel az amúgy is színvonalas alkotás fényét.

szb_0941.jpg

Az Óz történetét Totó szemszögéből, a balett nyelvén elbeszélő alkotás a narrációnak köszönhetően a legkisebbek számára is érthetően és élvezetesen mutatott rá, hogy a barátság a legnagyobb érték és hogy érdemes az embernek/gyereknek önmagában keresni azt, amit nem lel a nagyvilágban.

szb_0792.jpg

A mese balett elején egy megszeppent gyermeket, Dorkát ismerhettük meg, aki azonban a kalandjai során a barátaiért felelősséget vállaló, önálló döntésekre képes nagylány lett, az ő fejlődéstörténetét láthatták  tegnap délután a gyerekek.

szb_0825.jpg

A rendkívül színes és látványos jelmezbe bújtatott szereplők mindannyian hatalmas lépést tesznek előre, hiszen a Gyáva Oroszlán önbizalmat nyert, a Bádogember sorsa szív megszerzésével lett teljes, a Madárijesztő pedig ész birtokában élhetett tovább boldogan. A címszereplő, Óz úgy ajándékozta szereplőinknek az áhított tulajdonságokat, hogy valójában azoknak ők már eddig is birtokában voltak.

szb_0874.jpg

A győriek látványos kiállítású darabja hatalmas sikert aratott a hazai pályán, a közönség vastapssal jutalmazta a gyermek és felnőtt számára egyaránt szórakoztató, de ugyanakkor tanulságos előadást.

Szólj hozzá