2019. jún 23.

Lenyűgözte a győri közönséget a Recirquel előadása

írta: Ittvagyoka
Lenyűgözte a győri közönséget a Recirquel előadása

#MTF15

A 15. Magyar Táncfesztivál szervezői a szombati nap estéjére a Recirquel Újcirkusz Társulat My Land című előadását hívták meg. Néhány éve már szerepelt az együttes a győri táncművészeti seregszemle műsorán, akkor azoban egy sérülés miatt le kellett mondaniuk a győri fellépést. Ezúttal azonban minden együtt volt ahhoz, hogy a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző cirque dance műfaji megjelölésű együttes lenyűgözhesse a publikumot.

szb_2275.jpg

A Vági Bence által alapított nemzetközi hírű hazai újcirkusz-társulat My Land című produkciója valóban lenyűgözte a győri közönséget, akik lélegzetvisszafogva figyelték a hét artista előadását.

szb_2331.jpg

Az előadás  díszlete letisztult volt, a színpadi térben mindössze egy emelvény helyezkedett el, amelyet homokszerű anyag borított. A produkciót előadó hét artistát (1 lány és 6 fiú) ezen kívül egy tükörlap és a fénytechnika segítette az előadásban. Az artisták vászonszerű, időtlenséget kölcsönző jelmeze is a mű egyetemességét erősítették. Az emberiség általános érvényű kérdéseit, a szülőföldhöz való kötöttséget, a gyökerek által meghatározott ember cselekvési lehetőségeit, a szabad cselekvést és a szerelem témáját járták körül az alkotók.

szb_2416.jpg

Az előadás a művészek közös produkciójával indult, majd egy páros egyensúlyozó szám következett, amely ellentmondani látszott a fizika törvényeinek. A közönség sorai között tapintani lehetett a feszültséget, ezt még fokozta az a pillanat, amikor az egyik fiú egy magas létráról-szabad esés-szerűen- zuhant le, az utolsó pillanatban kontrollálva a passzív mozgást.

szb_2410.jpg

 A fizika törvényeinek ellentmondó, bravúros előadást hosszú, álló vastapssal jutalmazta a közönség.

szb_2447.jpg

Szólj hozzá

fesztivál győr táncfesztivál recirquel magyartáncfesztivál my land