2019. jún 23.

A Nap szerettei születésnapra készülnek

írta: Ittvagyoka
A Nap szerettei születésnapra készülnek

#MTF15

A táncfeszt utolsó programja egy, a Győri Balett nemrégiben átadásra került Stúdiójában megrendezett filmvetítés volt: Születésnapra készülünk címmel.

A fennállásának negyvenedik évfordulóját ünneplő győri együttes a táncfesztivál házigazdájaként nem tolta túl saját maga ünneplését, mindössze ezzel az egy programmal jelezte- mintegy jubileumi programsorozata felütéseként-: Születésnapra készülnek!

A filmvetítés ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött rendezvénye rengeteg szakmabelit és győri balett-szerető nézőt vonzott, őket Kiss János igazgató úr köszöntötte rövid beszédében. A programon részt vettek a társulat jelenlegi művészei is, akik érdeklődve figyelték a nagy elődöket, példaképeket a vetítővásznon.

szb_2670.jpg

A köszöntő után indulhatott a mozizás: A Nap szerettei című filmet tekinthették meg az érdeklődő, amely a balettintézettől a negyven éve alakult együttes első premierjének bemutatójáig kísérte a táncosokat.

szb_2713.jpg

A balettintézetben nevelkedett fiatalok őszintén osztották meg kérdéseiket, félelmeiket a kamera másik oldalán álló riporterrel, mégis bizonytalanságuk ellenére mindegyikükből sütött a hit és a biztos tudata annak, hogy valami fantasztikus dolog részese lehetnek. Állhatatosságoknak meglett az eredménye, hiszen novemberben a negyvenedik születésnapját ünnepli a Győri Balett!

szb_2750_1.jpgszb_2704.jpg

Szólj hozzá

fesztivál győr balett jubileum magyartáncfesztivál győribalett