2019. jún 19.

Etno Hamupipőke vitte táncba a gyerekeket

írta: Ittvagyoka
Etno Hamupipőke vitte táncba a gyerekeket

#5GYTF

Az V. Gyermek Táncfesztivál második előadása a Duna Művészegyüttes Hamupipőke című alkotása volt, melynek a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy terme volt a helyszíne. Felgyalogolva a szocreál, felújítás előtt álló épület legfelső szintjén elhelyezkedő kamaraterembe igazi varázslat fogadta a kitartó lépcsőzőt, hiszen a KOCKA Művészeti Egyesület alkotói színes körökkel, stilizált balerina figurákkal varázsolták a gyermeki szemnek tetszetős világgá a színházterem előtti teret, ahol a közönség a barátságos, vidám látványvilágú teremben várakozhatott a program kezdetéig.

baliii.jpg

bali.jpg

A gyerekek a gyerektáncfeszt műsorvezetőjétől ismét feladatot kaptak: szavazataikkal kell majd értékelniük a látottakat. És kezdődött a tánc…

szb_0025.jpg

A Duna Művészegyüttes által a Ghymes zenekar zenéjére megálmodott lendületes koreográfia tánccal, zenével és néhány roppant humoros prózai kiszólással beszélte el a klasszikus Grimm mesét.  A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból összeállított produkciójaként egy igazi színes, szagos, szélesvásznú meseelőadást láthattunk, amely a gyerkőcök számára érthetően, de a felnőttek számára is igencsak szórakoztatóan kísérte végig a nézőt ezen a szövevényes, emberi gyarlóságokról is bővel beszélő, humorral erősen átitatott sztorin. A zsánerképekkel induló táncmű egyre pörgősebbé vált, igazi tömegjelenetekkel, amelyek többnyire az udvari életet mutatták be. Talán csak Hamupipőke karaktere volt kicsit színtelen, az ármánykodó mostohanővérek divathóbortja, a király tréfás szeleburdisága némileg elvonta róla a figyelmet. Külön kiemelném a rengeteg látványos jelmezt, kevés, de mégis a színpadi teret kitöltő és a helyszínekkel ügyesen játszó díszletet.

szb_9972.jpg

A Ghymes zenéjének és a táncosok bravúros előadásának ritmusa végül magával sodorta a közönséget is, a gyerekek szívesen álltak be a műsor végén a táncházba (videón) és örömmel vettek részt Hamupipőke és a jóképű herceg a király udvarban megtartott esküvőjének forgatagában.

https://www.facebook.com/magyartancfesztival/videos/309327999947921/

A színvonalas összművészeti élménnyel gazdagodott kis publikum a táncmű befejezését követően azonnal megrohamozta a babokat, hogy kifejezhesse véleményét.

szb_0040.jpg

Szólj hozzá

fesztivál magyartáncfesztivál gyermektáncfesztivál dunaművészegyüttes